facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2021

01. 01. 2022

I v tomto roce nebyly pro sport díky Covid-19 ideální podmínky, zvlášť to poznamenalo halovou sezonu, která díky opatřením nemohla proběhnout a byla následně zrušena. Přesto jsme nezaháleli a začali jsme se soustředit na fyzickou přípravu dle stanoveného plánu. Příprava probíhala individuálně dle možností jednotlivých členů. Díky tomu jsme byli dobře připraveni na venkovní sezónu, která odstartovala v květnu. Naši členové Lukostřelby Prostějov, z.s. pak dosáhli řady úspěchů. Zúčastnili jsme se všech mistrovských a vrcholových soutěží, ze kterých si naši členové odvezli mnoho medailí. Někteří z nich navíc ve své kategorii ovládli hodnocení Českého Poháru. I nadále jsou v našich řadách členové dospělé i dorostenecké reprezentace nebo Sportovního centra mládeže.

 V tomto roce jsme uspořádali hned dvě Mistrovství ČR, a to v terčové lukostřelbě dospělých a Akademické MČR. Při mistrovství dospělých jsme si troufli jako vůbec první oddíl v ČR uspořádat finále mistrovství v centru města, a to na náměstí T.G. Masaryka. Mistrovství se účastnilo přes 110 střelců z celé naší republiky. Příprava a samotná organizace byla více než náročná. Museli jsme vše dobře naplánovat a připravit, tak aby závod proběhl bez komplikací. Bylo potřeba zajistit hřiště, postavit na něm střelnici, kde by probíhala kvalifikace, a zároveň jsme museli v průběhu závodu postavit finálovou střelnici na náměstí, kde už v sobotu odpoledne probíhal trénink finalistů.

Bylo toho mnoho, co jsme museli zorganizovat a zajistit. Zvládli jsme to díky práci naši členů, kteří se nejenže podíleli na přípravách a celém dění závodu, ale ještě se mistrovství účastnili jako soutěžící a získali pro náš oddíl a město Prostějov mnoho medailí.

Poděkování patří i našim sponzorům, díky kterým se nám daří udržet vysokou sportovní úroveň našeho oddílu.