facebook
menu

Stránky Prostějovského lukostřeleckého oddílu

lukostřelba, střelba z luku, reflexní luk, kladkový luk

Novinky
Naše úspěchy
Aktuální závody v České republice
Střelba pro veřejnost
Kontakt

Sezóna 2022

01. 09. 2022

V letošním roce odstartovala lukostřelecká sezóna až v lednu po uvolnění vládních opatření týkajících se Covidu -19. To nám ale nezabránilo dosáhnout v halové části roku mnoha úspěchů na mistrovstvích ČR ve všech kategoriích. Na úspěšnou halovou sezónu jsme pak navázali i ve venkovní terčové lukostřelbě. Zúčastnili jsme se všech mistrovských a vrcholných soutěží, ze kterých si naši lukostřelci odvezli mnoho medailí. Naši členové rovněž reprezentovali ČR na ME dospělých v Mnichově, ME dorostu v anglickém Lileshallu a MS v 3D lukostřelbě v italském Terni. Zúčastnili se i několika kol světového poháru a někteří z nich navíc ve své kategorii ovládli hodnocení Českého Poháru. Díky udržení si vysoké výkonnosti budeme mít i v následující sezóně zastoupení ve státní reprezentaci dospělých a Sportovním centru mládeže.

Uspořádali jsme mistrovství ČR v halové lukostřelbě dospělých, které proběhlo na hale Sportcentra domu dětí a mládeže v Prostějově. Toto mistrovství bylo z řad činovníků ČLS, a zejména samotných střelců, hodnoceno jako jedno z nejlépe zorganizovaných MČR za poslední dobu. Věříme, že zároveň nebylo poslední, které jsme tady v Prostějově hostili.

Z dlouhodobého hlediska tak patříme stále mezi jeden z nejúspěšnějších oddílu lukostřelby v naší zemi, což se nám daří zejména díky finanční podpoře našich sponzorů Norma RZ s.r.o, statutárního města Prostějov, Olomoucký kraj a Peri.

Je potěšující, že je o náš sport tady v Prostějově zájem, díky kterému můžeme i nadále rozšiřovat členskou základnu především v řadách žáků, dorostu ale i dospělých.